17. SEPT. 2022
VERKET SCENE / ELVEPLASSEN MOSS

17. SEPT. 2022 - VERKET SCENE / ELVEPLASSEN, MOSS

Gratis inngang!

16-17 September 2022

Bli med på den andre Verdifestivalen i Norge!

Vi gleder oss og er veldig spente når vi nå inviterer deg til et variert program som vi håper vil inspirere deg, kanskje bidra til nye refleksjoner, og som kommer til å gi deg noen herlige latterkuler.

Gratis inngang for alle!

Trenger du en “festivalvenn” å gå sammen med så tar du bare kontakt med oss så ordner vi det også. 

Her er alle velkommen

PROGRAM – Verket Scene

11.30 – 16.00

Festivalområdet på Elveplassen er åpent med barneaktiviteter, stands, foodtrucks og underholdning. Her er det gratis inngang for alle.

Hva skjer på scenen
( billetter kan kjøpes på TicketCo eller i døren )
 

12.30 – Offisiell åpning fra scenen

13.00 – Ole Kristian Martinsen – “Annerledes og stolt”

13.15 – Linda Merethe Øye – “Fra offer til kriger” 

14.00 – Kunstutstilling, stands og foodtrucks

15.00 – Nykommerne Marie Bya og Bård Frøyseth

15.30 – Petter Uteligger – “52 dager på gata” 

16.45 Mingling med Petter Uteligger, kunstutstilling, stands og foodtrucks

17.45 Christer Torjussen – stand-up med mening

18.00 – Knut Anders trio – musikk til ettertanke

18.45 – Skyldig Som Faen – fengslende god blues

19.30 – Oppsummering av dagen og takk til alle

20.00 – The Heart of Floyd – den beste musikken med et fantastisk lysshow 

PETTER UTELIGGER

«Petter Uteligger – 52 dager på gata» Petter har et brennende engasjement og dedikerer mye av sin tid til å hjelpe andre. Han skaper lyspunkter i samarbeid med «Stiftelsen Petter Uteligger» som inspirerer til et mer inkluderende og varmere Norge. I november 2014 forlot Petter Nyquist familien for å leve 52 dager på gata i Oslo blant hjemløse og rusavhengige gjennom hele julehøytiden. Uten penger, kun iført det han hadde på seg og med et videokamera, dokumenterte Petter livet på gata – et Oslo ukjent for de aller fleste av oss. Nå reiser han rundt med sitt foredrag «Petter Uteligger – 52 dager på gata» og deler sine erfaringer fra en side av Oslo som de færreste av oss kjenner til.

Christer Torjussen

"Christer Torjussen har underholdt landets befolkning i en årrekke, noe som har skaffet ham materiale nok til å holde det gående hvor lenge som helst for hvem som helst. Torjussen er den rene mitraljøsen og poengene renner ut i raskt tempo"  Christer Torjussen er en av veteranene på den norske standupscenen med over tjue års fartstid i humorfaget. Han har vært med på flere oppsetninger, produksjoner og turnéer i regi av Stand Up Norge. 

I 2017 reiste han rundt med forestillingen “Drittpappa” som fikk strålende mottagelse og flere seksere på terningen - etterfulgt av «Idiot» som ble spilt i 2019. Nå er han aktuell med «MidtlivsChrister» som er hans fjerde soloshow i rekken. Hans varemerke er standup med høy gjenkjennelsesfaktor og selvironi. Under pandemien gikk han viralt med «Tid for Bok» på sosiale medier, hvor han byttet ut ord fra fagbøker og fikk etterhvert millioner med visninger. Han har også mottatt Komiprisen for beste standup, samt den prestisjetunge Stå Opp-prisen. 

Knut Anders Sørum

Knut Bjørnar Asphol

Knut Anders Sørum er kjent for sin store stemme, sitt varme vesen og sine låter i sjangeren soul på totendialekt. Sørum har en lang karriere som strekker seg helt tilbake til 90-tallet, via rockeband, Grand Prix (2004) og som vokalisten i «Skal vi danse» på TV2. Men de fleste kjenner han kanskje best fra Stjernekamp hvor han i 2016 gikk helt til topps.

Sørum har gitt ut flere plater i sjangeren «Toten-soul» og på albumet «Ting flyt» fra 2013 kombinerte han den amerikanske soulsjangeren med tekster på totendialekt, kritikerene trillet seks femmere på terningen. I 2016 kom albumet «Audiens 1:1», et samarbeid mellom Kjetil Bjerkestrand, Erik Hillestad og KKV. I 2017 kom et livealbum fra turneen samme år, og i 2019 kom albumet «Dom vonde orda»

Musikalsk og tekstlig kan Sørum oppsummeres som en anmelder skrev, dette er som om Prøysen møter John Legend. Dette er ikke tilfeldig for akkurat Prøysen og John Legend har vært store inspirasjonskilder for Sørum. I 2010 gav han ut en kritikerrost plate med tolkninger av nettopp Alf Prøysen sine sanger på plata PRØYSEN. Dette albumet inneholder også en egen komposisjon til diktet «Visa om løgna». Sørum har også oversatt en av John Legend sine låter, «Stay with you» til totendialekt på albumet Ting flyt, den heter da «Bli ved deg» og er en av hans mest streamede låter.

På Verdifestivalen har Knut Anders med seg gitaristen Knut Bjørnar Asphol og vi får høre Sørum spille piano og synge sine låter. Asphol har samarbeidet med Sørum i minst 20 år, så disse kjenner hverandre godt. I tillegg til at det svinger så er denne duoen en eksklusiv lytteopplevelse for publikum, og vi gleder oss svært til konserten med Sørum og Asphol.
Logo av Mosse banded The Herat of FLoyd

Heart of Floyd

Bandet The Heart of Floyd så dagens lys vinteren 2019 og består av 10 fremtredende musikere og vokalister fra Sarpsborgregionen. Som bandnavnet indikerer har bandmedlemmene et stort hjerte for Pink Floyd og gjør derfor sitt ytterste for å komme opp mot originalene hva gjelder musikalsk uttrykk og sound.

Allerede etter første konsert som fant sted i Sarpborg 30. desember 2019 kunne publikum konstatere at så faktisk var tilfelle. En nærmere to timer konsert endte med stående ovasjoner og glitrende kritikker. og noen klipp herfra fås her.

Bandet ser fram til å fremme mange av Pink Floyds fantastiske verk utover det ganske land, og finsliper fortløpende sine prestasjoner for å holde seg i den øverste divisjon av tributeband verden over i denne kategorien. De vil dessuten fremstå med to konsepter: Et for de større arenaene som inkluderer en stor visuell leveranse og et nedskalert tilpasset klubbmarkedet.

Interessen for Pink Floyd har siden primo 70 tallet vært meget stor verden over, og det er intet som tilsier at den skal avta, snarere tvert imot; I mai 2020 inntok bandet nok en gang Billboard lista i USA med «Dark side of the moon» som ble utgitt i 1973 og de setter samtidig rekorden med utrolige 950 uker på samme liste med dette legendariske albumet. Magasinet Forbes bruker begreper som «terribly impressive» og «truly awesome»om denne bragden. Med Heart Of Floyd på scena får du servet flere låter nettopp fra denne plata, samt en rekke andre fantastiske Pink Floyd låter fra album som «Division Bell», «The Wall», «Wish you were here», «Momentary laps of reason» m. fl.

Besetning:
Wiggo Sveen: Gitarer, vokal
Gard Eriksen: Saxofoner, perkusjon 
Bjørn Øyvind Bya: Vokal
Bernt Jansen: Bass, vokal
Gudmund Bolsgård: Trommer
Bjørnar Olsen: Tangenter
Geir Nilssen: Gitarer, vokal
Till Forsberg: Gitar
Jeanette Solvang Tjønnås:  Vokal
Trude Bergli: Vokal

Webside: https://theheartoffloyd.no
Facebookside: https://www.facebook.com/theheartoffloyd/
Video: https://theheartoffloyd.no/media.html

Linda Øye

Linda Øye er 43 år. Hun driver Fra offer til kriger, et sosialt entreprenørskap som jobber med kurs, foredrag, veiledning og humorshowet «Åpen dag på lukket avdeling». Hun pleier å si at hennes jobb er å normalisere galskap. Dette har hun gode forutsetninger til å klare, da hun har jobbet seg fra å være varig ufør, til i dag å drive sitt eget firma med flere ansatte. Linda er kjent for å bruke humor i alvorlige temaer og snakker et språk som alle kan kjenne seg igjen i. Identitet og holdninger er noe hun har høyt fokus på i sitt arbeid. Hun har evne til å nå ut bredt. Alt fra ansatte og ledelse til mennesker som strever i livene sine. Med sin tilnærming til ulike tema når hun også «mannen i gata.» Hun har vært kåret til Årets lyspunkt i 2009 og Bragdprisen 2017. Vært gjest i «Sannhetsministeriet» med Dag Sørås og flere podcaster. Hun har sittet i ekspertgruppa til Helseminister Bent Høie. Han har besøkt Fra offer til kriger og sitert Linda i lansering av Folkehelsemeldingen.

Skyldig som faen (All Stars Band)

Blues Factory er et sosialt entrepenørskap som ble startet av to innsatte i Bastøy fengsel for elleve år tilbake i tid. De tilbyr musikkopplæring til innsatte fanger i norske fengsler, og til ungdom som av ulike grunner ikke klarer å fullføre ordinære utdanning- og arbeidslivsløp. Entrepenørskapet har også egen scene på Notodden Bluesfestival, som bærer navnet Jailhouse Stage og som gir band fra norske fengsler mulighet til å spille på en av Europas største bluesfestivaler. «Skyldig Som Faen - All Stars», består av tidligere medlemmer av husbandet ved Bastøy Fengsel. Bandet blir til med innsatte og har hatt mer enn 120 medlemmer siden oppstarten i 2011. De har en fast kjerne med tidligere medlemmer fra husbandet på Bastøy, og skal glede gjestene på Verdifestivalen 2022 med fengslende blues. Dette er rått og vi gleder oss.

Ole Kristian Martinsen

Mitt navn er Ole Kristian Martinsen (38), og jeg er ambassadør mot mobbing i Moss! Jeg har selv opplevd å bli mobbet fordi jeg skiller meg litt ut, og jeg blir både sint og lei meg når jeg ser og hører at noen blir mobbet. Jeg brenner virkelig for dette temaet. Jeg vil at det skal være plass for alle, og at alle skal respekteres for den vi er. I 2021 tok jeg initiativ til fakkeltog mot mobbing, og forestilling i Parkteateret etterpå. Dette gjentar vi i år, og den 28. september skal vi ha nytt arrangement. Prosjektet kaller vi «Annerledes og stolt» Vi er alle annerledes» Det er jo sånn at ingen er like, og at alle er annerledes. Gjennom dette prosjektet, vil jeg jobbe for inkludering og annerledeshet, og MOT mobbing.

Marie Bya

Marie er en lokal, fremoverlent artist som skriver egne låter. Hun har 2 låter ute på digitale medier og mange fler på vei. I tillegg til at hun er en av årets nykommere skal hun også opptre på Verdifestivalen Ung.

Bård Frøyseth

29 år bor i Moss. Oppvokst på Vestlandet. Bodd i Moss i 13 år.  Har vært interessert i musikk fra jeg var 10 år, startet med piano og skolekorps. Senere ble det sang som tok over, men det er først nå jeg har tatt steget og laget egen musikk. Jeg slipper snart min første singel «Move to the Rhythm» under artistnavnet «Bafroy». Jeg gleder meg veldig til å debutere som artist på scenen under Verdifestivalen!

PROGRAM – Elveplassen

11.30 – 16.00 Stands og matvogner

11.30 – 11.40 Dans fremført av Moss Uigur idrett- og kulturforening

11.40 – 11.50 Dundrekjerringene 

11:50 – 12:15 Leker med premier. I samarbeid med Den polske kulturforeningen Polonia og Sentral- og østeuropeisk Kulturforening

12.20 – 12.25 Dans fremført av Moss Uigur idrett- og kulturforening

12.30 – 13.00 Forestilling med Litauisk dansegruppe «Gabija». I samarbeid med Den polske kulturforeningen Polonia og Sentral- og østeuropeisk Kulturforening

12.00 – 15.00 Redningsskøyta kommer med Eliasbåten

13.00 – 13.10 Sang fremført av Moss Uigur idrett- og kulturforening

13.15 – 13.20 «Heal The World» og «Sunrise» fremfort på saksofon av Julian E. 

13.20 – 13.45 Anna med låten «uknuselig» på ukrainske.
Anna og Viktor Dremliuha med låten «elsk som du vil» på ukrainske
Irina Kaulko med låten «be for deg Ukraina» på ukrainske.
Diana Ukrainec med låten «Jeg har ikke noe hjem» på ukrainske.
I samarbeid med Den polske kulturforeningen Polonia og Sentral- og østeuropeisk Kulturforening.

13.45 – 14.45 Leker med premier.
I samarbeid med Den polske kulturforeningen Polonia og Sentral- og østeuropeisk Kulturforening.

14.45 – 15.00 Danseoppvisning med Diamante danseverksted. MFK,s gatelag tar med Kråka og fotballen og kommer innom

Bli med!